Chovatelská stanice Německého Boxera

LVT "všech plemen" Jitřenka 2012

28.07.2012 17:00

Tak jsme se s Bajenkou vrátily z dalšího povedeného výcvikového tábora. Tentokrát jsme opět vyrazily "do neznáma", neboť na výcvikovém táboře s Lenkou Novotnou, Bělou Křížovou a Honzou Böhmem a partou dalších bezvadných pejskařů jsme byly poprvé. A rozhodně to stálo za to a moc se nám tam líbilo. (A vzhledem k tomu, že jsme byly v družstvu u Míši Martinů, tak to zase takové "neznámo" nebylo :-))) ).

Celý týden se nesl zejména v duchu stop a obran, neboť to jsou v současnosti oblasti našeho zájmu, kde je stále co zlepšovat (no, ne že by na poslušnosti a zejména na aportech, že Bajenko..., nebylo co zlepšovat), ale zkrátka těmto dvěma oblastem jsme se věnovaly nejvíce... V družstvu jsme měli skutečnou exotiku- kromě boxeří čtyřčlenné skupinky se k nám přiadal Akita Inu, Stafordšírský bulteriér, Belgická ovčačka tervueren, kříženka RTW a Staforda a malinkatá 4 měsíční Kavalírka.... Skupina značně nesourodá, která se vyznačovala zejména bezvadnými pánečky :-)). Ráno začínalo brzkým odchodem na stopy. Nejprve byly položeny stopy Týně, Kajmanovi a Baiře (dohromady tak cca 5km :-)) ), následovaly kratší stopičky pro  účastníky začátečníky a standartní stopy pro ostatní. A zatímco naše nášlapy stárly, ostatní si již s přehledem odčuchali každý po 2 buď čtverečkách nebo kratších stopách, zvedly se "normální stopy" a potom všichni nadšeně vyrazili s námi zdolávat širé lány našich stop... (Kupodivu ani nikdo moc neprotestoval- alespoň ze začátku). Ze stop jsme se vraceli suverénně poslední ze všech družstev (Míšo, nenapadá tě proč? Já fakt nevím...), většinou akorát na oběd. A naši pejskové měli oddechový poločas, zatímco pánečci se věnovali teorii  (někteří člonové družstva byli kvůli tomu i "násilně" vytažení ze spacáku (naivně se domnívali, že s Míšou coby instruktorem se bude konat nějaké dospávání :-))) ). A odpoledne nás čekaly obrany, kdo zrovna nebyl na place se svým pejskem, tak pečlivě sledoval výkony ostatních a našli se i tací, kteří nejen sledovali, ale i svědomitě fotografovali, takže jakmile Míša fotky doupraví, přidám nádherné záběry Bajenky v akci :-).

Kromě náročného výcvikového programu se Bajenka stihla dosyta vyřádit s kamarádem Kajmánkem, zejména si spolu vydatně vyhráli v blízkém rybníce a proběhli na louce po stopách, kromě jiného ale také absolvovala první lekce modelingu (už se, Míšo, na fotky moc těšíme!!!) a  začala nám z toho všeho hárat....

Já sama jsem si výcvikáč moc a moc užila, poznala jsem další skvělé kamarády a moc se těším, že zase někdy s touto partou vyrazíme :-))). A na závěr moc díky pořadatelům- Lence, Běle, Honozvi, Vaškovi a jako obvykle naší neúnavné instruktorce Míše!!! (Příště asi vyhlásím soutěž: Kdo utahá Míšu, vyhraje :-))) )

 

 

Fotogalerie: LVT "všech plemen" Jitřenka 2012

Tato fotogalerie je prázdná.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode