Chovatelská stanice Německého Boxera

Baira splnila zkoušku BH

10.06.2012 19:00

Začal nám červen a Baiře začalo zkouškové období :-)))

Usoudily jsme s Bajenkou, že výstav bylo dosti a že je třeba taky trochu pracovat. Letos jsme se rozhodly pro nějaké zkoušky podle Mezinárodního zkušebního řádu a vzhledem ke změnám z letošního roku, zkouška BH byla nezbytnou nutností. Takže jsme dnešní deštivé dopoledne strávily na našem druhém "skoro domovském" cvičáku v Sezimově Ústí, kam byl přizván k posuzování velice příjemný pan rozhodčí Veselka.

Pro ty, kdo zkušebák dobře znají, vědí, že se nejedná o nikterak obtížnou záležitost, ale ta 2 kola poslušnosti jsou trochu nezáživná, tak jsem byla zvědavá, jak se s tím Bajenka popasuje... Malý zádrhel nastal již při nástupu a identifikaci, kdy sice Bajenka je opatřena tetováním i čipem, ale z tetování vzhledem k černé špičce ouška jsou vidět první 2 číslice a čip si od 6ti měsíců věku, kdy jsme ho nechali zavést, vycestoval neznámo kam a nebyl k nalezení. Problém, který jsme na doporučení pana rozhodčího vyřešily tím, že celou dobu, co ostatní psi prováděli pachové práce, já s Míšou Baiře holila žiletkou ouško. Naštěstí se číslice asi po 20ti minutách snahy jakž takž objevily a my mohly být "připuštěny" ke zkoušce.

Poslušnost se Baiře docela povedla a já s úlevou mohu konstatovat, že je to holčička poctivá, sledovala si mne velice pěkně, vydržela obě dvě chůze celkem koncentrovaně a s vírou, že ten míček z té kapsy přeci musí vypadnout (Bajenko, ale on tam vůbec nebyl..., což ještě slečna neprokoukla ;-))) ). Jediný zádrhel, který nastal, když jsme prováděly odložení vleže za pochodu, které Bajenka uměla vždycky lépe než vsedě, tak jsme ho nyní pro jistotu netrénovaly a její pololeh a polosed "neprošel"- stejně si potom raději sedla, ale za zbytek jí musím moc pochválit. Následný výdledek zněl 51 bodů a my byly celkem spokojené a nakonec se ukázalo, že to byla poslušnost nejhezčí, za což mám také velkou radost. Ale nejvíce ze všeho oceňuji Baiřinu "poctivost", že "naostro" předvede přesně to, co zná z nácviku :-))). Speciální cviky byly pro Bairu hrou. Co trochu nechápala, bylo závěrečné uvázání u plotu a ponechání o samotě. procházející skupinky lidí ani psovoda se psem si vůbec nevšimla, jediné, co sledovala byl směr, kam jsem odešla s nešťastním výrazem: "Paničko, kde jsi???" a závěrečné hodnocení znělo (jako obvykle- "fenečka neútočná, temperamentní, veselá"... (Zkusím to Baiře vysvětlit i ve výstavním kruhu ;-)) ale i to se zlepšilo).

Dále na obranářskou SPr 2 nastupovala Míša s Caymánkem a Týnuškou. Moc jsem se na jejich výkon těšila, Kája trochu prověřil paniččiny nervy hned v úvodu, ale oba zvládli dokonale a obrana se mu opravdu povedla, zákusy i souboje byly skutečně pěkné a odnášel si i velice slušné body, Týnuška měla výkon také velice krásný a vzhledem k tomu, že jí je 7 a 1/2 roku, což na ní rozhodně vidět není, tak klobouk dolů a Míše velikánská gratulace!!!

Na závěr obrovské díky Hance Ježilové- vedoucí zkoušek za super práci a Přemkovi Pěknice za pořádání zkoušek (tak dlouho jsem otravovala, že potřebujeme to BHáčko, až se zkoušky konaly ;-)) ) a všem, se kterými s Bajenkou cvičíme a kteří mají vždy konstruktivní připomínky k jejímu výcviku a taky Míše, která obětavě přijela s oběma boxíky, když to vypadalo, že nás na zkoušku bude málo a za odměnu se jim to moc povedlo :-))) !!!

Takže povinné jsme splnily a teď uvidíme, co se nám podaří dál :-))

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode