Chovatelská stanice Německého Boxera

Baira další CAC K na klubové výstavě v Dobřanech!

15.09.2012 20:00

Vzhledem k tomu, že vloni jsme s klubovými výstavami trochu zaspaly, tak to musíme odčinit letos a když potřebujeme celkem 3 tituly na klubového šampiona ve 2 výstavních sezonách, tak jsme chtěly mít s Bajenkou "náskok", což v překladu znamená zkoušet jednu výstavu za druhou, zda se to někde "podaří"... No a štěstí i kondice mé fenečky stály při nás, protože z celkem 3 absolvovaných klubovek, z toho jedné Výroční, máme skore 2x CACK a 1x res CACK, což si myslím, že je poměrně slušná bilance :-))) (A jsem ráda, že Bajenka je krásná nejen pro mne, ale i podle mínění rozhodčích).

Ráno jsme vstávaly brzy, pro Bairu nic neobvyklého, protože takhle vstávám běžně do práce, takže si myslela, že se jen přesune z postele na gauč a bude spinkat dál... Ale následovalo malé překvapení, že dostala na krček obojek a byla odvedena do auta... No, stále žádná změna. Zatímco já za volantem zdolávala kilometry cesty v pošmourném ránu, slečna si klidně spinkala ve své přepravce a bylo jí to úplně jedno... Po nějakých 200km jsme dorazily na cvičiště v Dobřanech, kde nás čekaly 2 prostorné výstavní kruhy, výborně vymyšlené parkování po obvodu cvičiště a hned vedle výstavních kruhů, takže si pejskové mohli užít pohodlí ve svých přepravkách a do kruhu jen pohodlně z auta kousek vyběhnout. A kromě bezvadného zázemí s výborným občerstvením jsme zde s Bajenkou potkaly řadu lidských i psích kamarádů...

Bajenka byla hlášena do třídy pracovní. Říkala jsem si, že jejímu exteriéru nejlépe odpovídá "pracovní fena" vzhledem k osvalení a celkové kondici, tak jsem ji do této třídy i přihlásila. Byla jsem docela překvapená, že se v pracovní třídě nakonec sešla silná konkurence 4 fen, což nebývá tak často zvykem! Ale musím uznat, že všechny třídy zde byly poměrně dost početně zastoupeny a nebyla vyjímka ani 10 zvířat v kruhu a na ceduli jsem si přečetla, že bude v ten den posouzeno celkem 84 jedinců. Protože jsme s sebou neměli páníčka, tak se prezentace Bairy zhostila její "oblíbená" handlerka Míša (po tom zlobení posledně potřebovala Baira od své "oblíbené tety" zase trochu "vychovat") a předváděla se s ní velice pěkně. Úlohu rozhodně neměla jednoduchou, rozhodčí- paní doktorka Petříková- při konečném rozhodování dokonce prohlásila, že takhle kvalitně obsazenou pracovní třídu už dlouho neviděla a bylo to těžké rozhodování, a vítězství nakonec k mé i Míšině veliké radosti putovalo k naší Bajence!!! A Míše ještě patří veliká grtulace, neboť si s Caymánkem odnesli také CAC K a s Týnuškou vybojovaly res CACK. A další obrovská gratulace patří naší kamarádce Hance Ryantové s mladou Cayrro Hébé Box, která se bezchybně předvedla a zaslouženě vybojovala nejen V1, VT ve třídě mladých, ale i čekatelství KJV a tím splnily podmínky  pro udělení titulu, takže Cayrro je Klubový juniorský vítěz!

Celý den i odpoledne jsme si s Bajenkou i ostatními přáteli moc užily, po výstavě jsme ještě s "vypůjčenými pomůckami" od Míši vyrazily na stopu a potom opět dalších 200km domů... Letos tedy máme, co se klubovek týče, "splněno", tak zase až příští rok a doufám, že i za rok nějakého toho CAC K přidáme, aby se mohla Bajenka zdobit dalším titulem- Klubový šampion  :-))). 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode