Chovatelská stanice Německého Boxera

"Spanilá jízda" Benjiboxu

23.05.2010 20:00

Zdravíme všechny, které jen trochu zajímá dění v naší malé chovatelské stanici.

Tento víkend se opět konaly 2 výstavy a my se nemohli rozhodnout, které dát přednost, tak jsme vyrazili na obě :) A dobře nám tak, neboť konstelace hvězd, kondice našich pejsků i nálada rozhodčích a vrtkavé počasí stáli jednoznačně na naší straně.

Sobota patřila klubové výstavě v Žirovnici, a protože to máme skoro za humny, dokonce jsme si mohli i chvilku ráno přispat (což obvzláště někteří členové naší výstavy ocenili :))) ). A dokonce- jako vzácnost po posledních deštivých dnech- se na nás smálo sluníčko. Rozhodčí byla po dlouhé přestávce MVDr. Petříková a jistě nám, kteří vlastně stále ještě začínáme, dala i mnoho cenných rad "do výstravního života". Nebudu zdržovat průběhem, ten je vlastně až na kosmetické detaily na všech výstavách podobný. Benjibox měl bohaté zastoupení šesti pejsky a jak to dopadlo? Ve třídě mladých zlatých psů se v silné konkurenci utkali 2 bratři Benji Box- Bacco a Bodie. Bacco zvítězil ve své třídě, Bodie byl třetí. Potom přišla chvíle naší Bajenky, která byla také velmi pochválena a hodnocena známkou V1- vítěz třídy. Následovala třída zlatých fen otevřená, kde si svou výstavní premiéru odbyla Angie s hodnocením výborná. Na další příjmení Benjibox jsme narazili ve třídě otevřené žíhaných psů, kde Apollo vybojoval titul V1 CAC K a nakonec výstavy (jako obvykle) naše Annalise se známkou výborná, 3. ... Nemohli jsme být nadšenější, šťastnější a spokojenější, ale tímto ještě den nekončil, pokračovalo se dalšími soutěžemi. Bacco vítězil s titulem ČKJV nad žíhaným pejskem a Baira zopakovala ten samý výsledek nad žíhanou fenečkou a díky 2. titulu ČKJV se stala klubovou juniorskou vítězkou!!! A dalším střípkem do naší veleúspěšné mozaiky se stal souboj o Nejlepšího mladého jedince, kde se utkali sourozenci Baira a Bacco. A Bacco si titul po zásluze odnesl. A na závěr jsme všichni s našimi "Benjiky" defilovali do soutěže o nejlepší chovatelskou skupinu. Byl to krásný pohled, na všechny naše zvířata takhle pohromadě. Ocenění "Nejlepší chovatelská skupina" jsme získali a paní rozhodčí jsme se velmi líbili...

V neděli nás čekala cesta na Mezinárodní výstavu v Litoměřicích o něco delší a po sobotě jsme si říkali, že lepší už to být nemůže, ale naše očekávání byla překonána. V dalším krásném dni, kdy jsme si my spálili tváře i krk na sluníčku a naši pejsci doslova "propotili" kožíšky, "spanilá jízda Benjiboxu" pokračovala. Ve třídě mladých zlatých psů vítězil Bodie, který získal třetího CAJCe a tím pádem mu náleží titul Český juniorský šampion, Bacco, který se poprvé účastnil mezi "dospělými" psy v mezitřídě vyřadil svého konkurenta získal svého prvního CACe. Mezi zlatými fenami v mladých nastupovala moje Bajenka v konkurenci dalších 3 fen. Panu rozhodčímu se velmi líbila, že nám odpustil i naše stále nedokonalé (nicméně výstavu od výstavy se lepšící) klusání a Bajenku tituloval V1 CAJC. Dalším "Benjíkem" byl samozřejmě Apollo, u kterého jsem získala poctu stát za vodítkem a i on odcházel s titulem V1 CAC a řadu ukončila naše Annuška s titulem výborná 3. A opět jsme nastupovali do dalších soutěží. V konkurenci celkem 4 mladých boxerů se potkala Bajenka s bráškou Bodiem a sympatie pana rozhodčího k naší fence jí vynesly titul Nejlepší mladý jedinec. A samozřejmě ani Bacco se nedal zahanbit a jako nejmladší mezi dospělými psy v obrovské konkurenci získal res-CACIB.

Výstavní víkend mnohokrát splnil a předčil naše očekávání a musím říci že při pohledu na výsledkovou listinu (/vysl_mez)si říkám, že to snad ani není možné... Mé chovatelské srdce jásá a hlavně ty úspěchy moc přeji majitelům "našich" pejsků a tímto jim i děkuji za skvělou prezentaci pejsků...

A naši malí šampioni? Po každé z výstav se dohromady vyběhali a vyřádili v lesích a po louce, užili se vzájemně a teď spokojeně objímají nové hračky a chrupou ve svých pelíšcích... A jejich úspěchy? Myslím, že jsou jim úplně jedno... :))

Fotogalerie: "Spanilá jízda" Benjiboxu

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode