Chovatelská stanice Německého Boxera

"Předprázdninový" víkend na Konopišti

27.06.2010 18:00

To jsme si zase užili krásný víkend! Plný sluníčka, strávený v krásném prostředí podzámčí Konopiště s našimi přáteli a našimi pejsky. ÚP Louny a ÚP Praha zde ve 2 dnech pořádala 2 klubové výstavy. A při této přílěžitosti se zde každý den sešlo kolem stovky boxerů a mezi nimi i naši Apollo, Bacco a Baira Benji Box, aby se utkali o nejvyšší výstavní tituly. Vzhledem k tomu, že se jednalo o výstavy klubové, tak vlastně Baira ve třídě mladých byla spíše jen "do počtu", ale ostudu jsme samozřejmě udělat nechtěli.  Bacco klubovou výstavu naopak moc potřeboval, neboť 2. ČKJV by se mu moc hodilo.... Oba výstavní dny byly zpestřeny dalšími doprovodnými akcemi- v sobotu se konala přehlídka současné České boxeří špičky- svod plemeníků a v neděli soutěž o titul  "Gladiátora", kde se psi i feny předvedli při obranách. Rozhodčími byli pro oba dny pan Oliver Erat z Rakouska a paní Angelika Hartmann z Německa. Vezmu to z krátka. V sobotu Baira V3 (3. místo jí zavinila nemehlo panička, která jí při klusu pustila konec vodítka a slečna si do něho zapletla pacičku a motaly jsme se po kruhu "jako vítr v bedně"), Bacco V2 a Apollo k obrovské radosti své paničky i svého handlera V1 CAC K. Annuška sice byla zapsána na výstavu, ale vzhledem k čerstvému nakrytí a současné "nevýstavní kondici" (v Norsku vždy s vrčením a pod pohrůžkou "náslilí" zbaštila večeři Baiře i Baccovi, tak vypadá jako malý "soudek") nakonec nenastoupila a své sourozence povzbuzovala z povzdálí (příjemného chládku ve stínu auta). A řádila s nimi při četných vycházkách. Po výstavě v sobotu následovalo slosování katalogových čísel o mnoho zajímavých cen- hlavně pamlsků a krmení pro naše čtyřnohé miláčky- a vzhledem k tomu, že cen bylo mnoho a  účastníků  v pozdním odpoledni setrvalo již jen málo, tak bylo skutečně umění nevyhrát... A my opravdu žádnou cenu nevyhráli :))... Potom jsme dali naše pejsky odpočívat do aut a vyrazili na prohlídku zámku Konopiště, kde pro naši "pejskařskou" skupinu ochotně zrealizovali další prohlídku nad rámec otevírací doby. Bylo to moc krásné zpestření  "psího" víkendu. No a potom jsme se odebrali do našeho hotelu, na výbornou večeři a na večerní procházku po Benešově s našimi pejsky. A večer jsme všichni včetně našich boxerů padli do postele polomrtví únavou.

V neděli se unavené štěstí usadilo  na Benji Box. Bairu si velmi zamilovala paní rozhodčí Hartmann a ocenila ji titulem V1, VT, podobný "osud" čekal i Bacca a naše plány na brzký odjezd po obědě se rozplynuly, neboť nás čekali odpolední soutěže. Apollo získal krásné V2 a res- CAC K... Nermohli jsme odolat a samozřejmě naše mladé svěřence opět s pohárky vyfotili (organizačním nedopatřením Baiře její sobotní pohárek chybí :))..). V souboji o ČKJV ani Baira ani Bacco své předchozí úspěchy nezopakovali a v žíhaných boxerech našli oba své přemožitele, ale rozhodně nám to na nadšení a radosti neubralo.

Ještě uvedu výsledky našich přátel z chovatelské stanice Hébé Box- Bocca Hébé Box v sobotu krásné V2 a res- CAC K a Bolt Hébé Box v neděli V1 CAC K a ČKV!!!

Teď už tu vedle mne malá Baira spokojeně pochrupuje, Annuška o něco hlasitěji v pelíšku a páníček ještě o něco hlasitěji na gauči... Všechny nás to zmohlo, ale takhle krásný víkend rozhodně není každý týden a díky za něj!!!

Na závěr bych ještě moc chtěla poděkovat a vyjádřit svůj obdiv paní Nekorancové, majitelce Apolla Benji Box, která s ním obětavě denně cvičí na zkoušku z výkonu a i přes mnohdy obrovskou vzdálenost  a spousta povinností k ostatním pejskům doma absolvuje s Apollem většinu výstav. Velké uznání  a dík!

Fotogalerie: "Předletní" víkend na Konopišti

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode