Chovatelská stanice Německého Boxera

Mezinárodní výstava v Českých Budějovicích

25.10.2009 15:00

 

Tak se nám výcvikové akce střídají s výstavními. Tentokrát jsme vyjeli na mezinárodní výstavu psů do Českých Budějovic a opět tam všichni naši  pejskové skvěle uspěli! Mé chovatelské srdce se dme pýchou, když popisuji získané výsledky:

Bacco Benjibox Výborný 1, CAJC,     Boxer zlatý- Pes, třída mladých
Bodie Benjibox   Výborný 2 (no, když bráška "vybral" 1. místo, ale nebylo to lehké rozhodování...) Boxer zlatý- Pes,  třída mladých
Baira Benjibox    Výborná bez pořadí (ale byla nejmladší v konkurenci 11 mladých fen- nejvíce početná třída)
                              Boxer zlatý- Fena, třída mladých
Annalise Benjibox Výborná 1, CAC Boxer žíhaný- Fena

 

 Pozn: Fotogalerii doplníme po "zprovoznění" domácího PC...

 

 


A jak to vše proběhlo? Jako první si vše ozkoušeli mladí pejsci (sice Baccův páníček protestoval, že všude chodí první a že si podá žádost o přejmenování psa :)...), ale vše výborně zvládli včetně běhu a ukázání zoubků a psích "předností". Bodie vše absolvoval stejně dobře  a nakonec  se pan rozhodčí rozhodoval o prvenství mezi oběma "brášky". Dlužno říci, že za oběma Benjiboxovými brášky ještě skončili 2 pejsci, kteří byli o něco starší a vyspělejší, ale naši kluci udělali výborný dojem! Potom ve třídě zlatých mladých fen nastoupila naše Baienka. Musím poctivě přiznat, že šance jsme velké neměly. Ne, že bych svojí fenečce tak málo věřila, ale proto, že byla ze všech nejmladší a v porovnání se svými brášky také mnohem více "štěněčí"(však je jí teprve 9měsíců a týden...). Bylo tam celkem 11 fen v 1 malém kruhu, tak po úvodním nástupu jsme vždy přicházely po 2 do kruhu. Baienka vše zvládala velmi dobře, dokonce i dokázala zaujímat správný výstavní postoj (no jo, ten míček, který jí páníček ukazoval a cinkal s ním jí moc zajímal), ale při běhu ji mnohem víc, než běh u nohy, zaujala barevná plyšová stonožka a vysvětlujte odrůstajícímu štěněti, že má dělat něco jiného, než to, po čem zrovna touží. Takže celý náš klus se proměl v úprk ke stonožce a v mém přetahování Bairy pryč od vysněné hračky. Nakonec jsme dostaly ocenění výborná, ale pořadí jsme žádné nevybojovaly. Ale nevadí, ve svém věku má ještě řadu výstav před sebou! A náš úspěch završila Annuška, která si stylem "černého pantera" svým bezkonkurenčně ladným pohybem vyběhala titul CAC.

Musím na závěr moc pochválit všechny naše pejsky, jak byli úžasní a šikovní, poděkovat jejich majitelům, ze kterých se stali podobní nadšení blázni, jako jsme my, a také Annuščině "handlerce" Adrianě Habertové, která, ač má svojí vlastní početnou výstavní skupinu, vždy se obětavě ujme naší tmavé "modelky" a skvěle ji předvádí.
Takže dík moc Vám všem a zase příště (což bude co nevidět...)
 

Fotogalerie: Mezinárodní výstava v Českých Budějovicích

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode