Chovatelská stanice Německého Boxera

Klubová výstava Třeboň Doubí- 5x CACK pro Benji Box!!!

25.05.2013 18:00

Po loňské uplakané klubovce, kdy jsme všichni na kost promrzli v mokrém oblečení, jsme na letošní předpověď, která slibovala v podstatě to stejné, koukali s obavami. Ale počasí se po propršeném pátku nad námi v sobotu slitovalo a 63 boxerům nabídlo v podstatě to nejlepší, co mohlo: Zataženou oblohu a nějakých 16-18 stupňů, takže pro placatky a běhající psovody vlastně ideál a odpoledne se na nás nesměle usmálo i sluníčko.

Rozhodčí pro tento ročník KV Třeboň- Doubí byla delegována paní Alena Žarská a její posuzování se neslo v příjemném a korektním duchu.

My jsme, vzhledem k tomu, že je to klubová výstava naší pobočky, přihlásili naše "maximum"- v sestavě Cloe z Němečanky, Bacco, Bodie, Cage, Baira a Cloe Benji Box a současně s námi ráno cestoval maličký Dobby, neboť právě sem si pro něho přijeli jeho noví majitelé, kteří tak alespoň mohli vidět celou Benjí rodinu pohromadě (od babičky, po strejdy s tetou až po starší Dobbyho sourozence- no, zkrátka pěkná smečka to byla :-) ). Po rozloučení s Dobbym (které se neobešlo bez nějaké té slzy), mne čekaly výstavní povinnosti... Nejprve jsem nastupovala do kruhu s naší veteránkou. Cloe moc ráda předvádím, jsem na její vitalitu a bláznivý temperament náramně pyšná a také to bylo náležitě oceněno 1. místem- vítězem třídy veteránů. Cloe si výstavu vždy velice užije, představení v kruhu ji moc baví a obdržený plyšák za odměnu je také super záležitost :-). Potom následovali naši chlapci- nejprve Bodie ve třídě otevřené, který za sebou nechal své 2 soupeře a také získal CACK, a hned po něm Bacco ve třídě vítězů. Názvu třídy rozhodně udělal čest a také on získal 1. místo a titul CACK. A vzhledem k tomu, že již má splněnou zkoušku z výkonu, tak tímto splnil podmínky pro udělení titulu Českého klubového šampiona! Bacculko, moc tobě i pánečkovi gratulujeme! No a po Baccouškovi přišla na řadu Bajenka, jako vždy hlášena do třídy prcovní, kamž si myslím, že nejvíce patří- kondice a temperamentu má na rozdávání (že by dcera své matky???), ale pravidelné tréninky obran a aportů se trochu podepsaly na jejích zoubkách, ale za to hloubka hrudníku a osvalení....- to za to stojí :-). Narazily jsme zde na konkurenci celkem 4 fen, takže obsazení parádní a do poslední chvíle jsem nevěřila, že bychom mohly zvítězit.Nakonec to bylo "o chlup" a rozhodl poslední běh (kupodivu se slečna chovala slušně) a my jsme CACK získaly!!!! A stejně jako Baccoušek Baira splnila podmínky pro udělení titulu Český klubový šampion. Potom, abych se nenudila, tak jsem se postavila za vodítko Hippie´s Od Stříbrňáku a snad jsme velikou ostudu neudělaly, když jsme získaly ocenění V1, VT mladých. A nakonec mne čekala naše "malá přerostlá" Clowinka, která na výstavy moc nejezdí a předvádění tedy rozhodně nacvičené nemá. Nakonec ze sebe vydala to nejlepší a předvedla se celkem slušně a získala známku Velmi dobrou.

Do závěrečných soutěží jsme nastoupili v houfném počtu. Mezi psy o čekatelství ČKV byl k vidění Cage, Bodie a potom jedna naprostá vzácnost: Bacco s handlerem Jiřím Benešem.  Nutno říci, že jim to velice šlo a v trojici nejlepších, mezi kterými se rozhodovalo, byl Bacco i Cage a krásný zlatý pejsek Mardy z Němečanky (ano, chovatelská stanice, ze které pochází naše babička- takže vlastně "příbuzenstvo" :-)) ), který titul nakonec pozásluze získal. Mezi fenkami si toto ocenění vybojovala Adacta Borecký rybník a nejlepším mladým se stal Uriel Fender Eda. V napínavém finále se nejlepším jedincem výstavy stala Adacta Borecký rybník! Velikánská gratulace!!!

Pro mne se výstava nesla trochu v duchu loučení. Jednak jsem se musela rozloučit se svým oblíbeným zlatíčkem Dobbym a jednak jsme se s Bajenkou v podstatě loučily s výstavní kariérou v ČR. Ziskem titulu Klubového šampiona jsme doplnily sbírku po Českém šampionovi a Grandšampionovi a pod heslem "v nejlepším přestat" se "stahujeme na cvičák" a čeká nás spoustu práce :-). Takže zase nashledanou za 4 roky ve veteránech- snad bude Bajenka minimálně v takové kondici, jako její maminka!

Byl to povedený den! Moc děkuji Bedřichovi s Eliškou a Verče s Honzou za skvělou prezentaci jejich pejsků, opravdu jsme nemohli mít větší štěstí na majitele našich boxíků! A také velký díky mému manželovi Jirkovi, neboť on mne k boxerům přivedl (to netušil, co ho čeká ;-)) ). A samozřejmě děkuji celé naší bezvadné pobočce- ÚP Český Krumlov za perfektní přípravu výstavy. Bylo to super! (A příští rok jako diváci, pokud zrovna nebudeme mít s Bajenkou "štěněčí starosti" ;-)) ). 

Fotogalerie: Klubová výstava Třeboň Doubí- 5x CACK pro Benji Box!!!

Tato fotogalerie je prázdná.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode