Chovatelská stanice Německého Boxera

Klubová výstava Třeboň- Benji Box 5x CACK, 2x resCACK!!!!!

12.05.2012 19:00

Dnes se konala klubová výstava naší územní pobočky, tudíž jsme považovali za svou čest a povinnost přihlásit co nejvíce pejsků s naším příjmením. Účast našich děvčat byla jasná, šlo jen o to, kdo konkrétně vyrazí. Volba padla jistě na Bairu a malou Cloe, trochu nejistá byla Annalise, která si usmyslela, že by ráda další štěňátka atak po hárání trpí falešnou březostí a staré Cloe, která se jen tak tak stihla dohárat. Ale nakonec jsme si řekli, že když co nejvíc, tak všichni. Dalším našim "želízkem v ohni" byl samozřejmě Bedřich s oběma kluky a Verča s Honzou s Bodiem. Všichni ochotně souhlasili a tak se ve výstavním katalogu skvělo hned 7 našich jmen.

Vzhledem k tomu, že výstavu pořádala naše pobočka a my  jsme také  pomáhali, ať už se zařizováním a výběrem pohárů nebo pomocí s organizací a přípravou výstavy, tak jsme si říkali, že alespoň některý z pohárků, které se nám všem velice líbily, by mohl ozdobit naši sbírku :-)) Ráno jsme vyráželi  zavčasu, a byl potřeba veliký talent ve hře "Tetris" abychom všechny čtyři boxerky  nakonec umístili do jednoho auta, ale povedlo se, a my vyjížděli v krásných 20ti stupních k Třeboni a předpovědi, která slibovala zataženo, 13 stupňů a setrvalý silný déšť jsme se jen usmívali. Ne dlouho. Při stavění výstavního stanu jsme zjistili, že předpověď nelhala. Obrovský dík Jirkovi, Honzovi a panu Vágnerovi, kteří po úspěšném složení přístřešku vypadali, jako kdyby vylezli oblečení ze sprchy. A výstava mohla začít. Kromě toho, že počasí nepřálo, již stála štěstěna při nás.

Jako první z našich pejsků nastupoval v třídě otevřené Bodie v obrovské konkurenci 6ti psů!!! Nakonec s přehledem získal známku výbornou, krásný posudek a titul resCACK. Zahřívací kolo :-)) Ve třídě vítězů se postavil Bacco proti kamarádovi Caymanovi a získal prvního CACK pro barvy Benji Boxu a Míša s Kájou krásného res CACK. Po Baccovi další jméno Benji Box nesl žíhaný Cage v mezitřídě, který měl také velice kvalitního soupeře v Taurusovi z Ungeltu, ale ani Cage nenašel přemožitele a titul CAC K putoval k němu :-))  Nyní jsme měli chviličku pauzu a mohli sledovat ostatní pejsky, mez nimi i Hanku Ryantovou s mladou Cayrrou, které s přehledem získaly Vítěze třídy a svým bezchybným předvedením doslova excelovaly!!! Následně ve třídě pracovní přišla řada na naši Bajenku. Ve třídě měla celkem 3 feny, dokonce jednu z nich vystavovala její obvyklá handlerka Míša a za Bajenčiným vodítkem jsem po dlouhé době stála já. Tato změna Bairu z klidu rozhodně nevyvedla, předvedla (téměř) vše ze svého temperamentu a odnášela si opět krásný posudek a CAC K. Ani jsem se moc nestihla rozkoukat a už jsem měla na vodítku naši veteránku Cloe, která byla de facto naší nejúspěšnější  fenkou, neboť nejen, že vyhrála svou třídu, ale stala se i Nejlepší veteránkou výstavy!!! A musím poznamenat, že naše babička opět neztratila vůbec nic ze svého mladického temperamentu a bláznivosti a konečně všichni viděli, po kom jsou ti Benjíci tak praštění (omluva majitelům, ale je to tak a reklamace nepřijímáme, Cloe všichni znají a věděli, do čeho jdou ;-)) ). V dalším barevném rázu- žíhaných fenách- byla na řadě Clowinka, která se v dospělé třídě prezentovala poprvé, tak jsme netušili, jak se jí na výstavě bude líbit a své představení zvládne. Ale Clowinka nezapřela, že je dcerou České šampionky a vystavila se velmi pěkně a  sklidila skvělé hodnocení s resCACK!!! A jako poslední fena  výstavy ve třídě vítězů po dlouhé pauze nastoupila Annuška, která také odcházela s velice krásným hodnocením a titulem CACK.... Na závěr jsme nastoupili i do soutěže o Nejlepší chovatelskou skupinu a titul jsme také získali :-)) Pozoruhodné na tom bylo to, že se vidělo něco, co často k vidění není, a to, že do kruhu nastoupil i sám majitel chovatelské stanice (ono mu koneckonců nic jiného nezbylo ) :-))))....

Takže naše přání odvézt si domů nějaký ten krásný pohárek se splnilo mnohonásobně a vrchovatě a náš okenní parapet nyní zdobí krásných 6 kusů pohárů z jedné výstavy :-))) Až na to počasí to byl překrásný den a jsme šťastní, že se naši pejsci líbí. A nejen naši výstavní matadoři, ale já jsem nejvíce pyšná na naši veteránku- na její temperament, zdraví a kondici  a malou Clowinku, která svou dospělou premiéru nad očekávání zvládla!!!!

A na závěr, jako obvykle, díky Kamile, Jitce, Jarce V i Jarce Š, Jardovi, Daně a vůbec všem, kteří se na organizaci podíleli, Bedřichovi s Eliškou a Honzovi s Verčou za jejich práci a obětavost při prezentaci jejich Benjíků a v neposlední řadě dnes díky i mému manželovi, neboť to vše je přeci havně jeho zásluha- jeho a jedné "nenápadné" fenky- Cloe z Němečanky. A tohle byl de facto její den!!!!

Fotogalerie: Klubová výstava Třeboň- Benji Box 5x CACK, 2x resCACK!!!!!

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode