Chovatelská stanice Německého Boxera

Baira, Bacco a Bodie Benji Box úspěšně zařazeni do chovu!!!

17.10.2010 20:30

Dnes byl velký den pro naše mladé boxery z B- vrhu, neboť je čekal velikánský a důležitý úkol- zdolat poslední stupínek k úspěšnému zařazení do chovu a to absolvovat Zkoušku chovnosti. Tato zkouška se skládá jednak z posouzení exteriéru- nic nového pro naše mladé psy, toto důvěrně znají z řady absolvovaných výstav, dále se pohlíželo na chování při vážení, měření, kontrole zubů a u chlapců také jejich psích předností a dále se hodnotila povaha při samostatné práci- hlídání stanoviště (přivázání ke kolíku) a dále obraně psovoda při útoku figuranta. Odpoledne to bylo vskutku náročné, neboť se sešlo celkem 8 psů a fen.  Bacco s Bedřichem měli (jako ostatně vždy) čestné privilegium zahajovat "startovní pole" a nasadil laťku- odnášel si povahovou známku 6, která jistě jeho vyrovnané povaze nejlépe odpovídá. Následoval Bodie, který si s lecčím hlavu nelámal a rozhodně ani on ostudu neudělal a dále v malém závěsu mladá Baira, které jsem známku nejlepší- 5- pokazila trochu já sama, když jsem jí pustila vodítko o chvíli pozuději a slečna ztratila onu požadovanou a pro ni jindy obvyklou razanci na figuranta. Zákus provedla správně a vysloužila si také hodnocení 6.

Tímto mladí Benjíci po absolvovaném svodu a řadě úspěšných výstav, na kterých byli hodnoceni jen známkami výbornými, splnili i poslední krůček k zařazení do chovu. Samozřejmě pro ně práce zdaleka nekončí a čeká je dále pilný výcvik na zkoušky z výkonu někdy v budoucnu :)

Poznámka pro řadu zájemců: Se štěňátky od Bairy zatím nepočítáme, jen si počkejte, slečna si ještě bude dále užívat bezstarostného mládí :)))

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode