Chovatelská stanice Německého Boxera

Bacco a Cage Benji Box pátí na Atiboxu ve Francii- historický úspěch naší chovatelské stanice!!!!

27.05.2012 18:00

Tak rok uběhl jako voda a už zde máme opět poslední květnový víkend, což znamená, že Atibox  show už je zase tady!!! A vzhledem k tomu, že nás zajímá, jaké jsou současné "trendy v ideálech boxeří krásy", nebylo možno nevyrazit. Náš team letos tvořili samozřejmě Bedřich s Eliškou a Filipem a oběma pejsky a Hanka a Zdeněk Ryantovi s Cayrro Hébé Box. Ubytování bylo zajištěno, cesta naplánována, tak jsme mohli v pátek v noci vyrazit, abychom po dloooouhých 1500km šťastně dorazili do dějiště tohoto boxeřího svátku- Poitiers ve Francii. Organizátoři měli velmi šťastnou ruku na místo konání, neboť hned vedle výstavních kruhů bylo veliké jezero, které se vzhledem k horkému počasí moc hodilo. (Před odjezdem mi Jirka říká: "Máš opalovací krém?" má odpověď: "Na co, našla jsem na Googlu, že nemá být moc hezky..." a manžel měl, ostatně jako skoro vždy ;-))), pravdu... Spálený obličej a nohy mi vyčítá každý den a já o svých červených ramenou taktně mlčím a dělám, že nic...). Sobota patřila kategorii nejmladších pejsků a feneček, kde jsme my šli pouze "fandit" Hance s Cayrruškou, jejíhož předvedení se profesionálně ujala chovatelka Aďa Habertová (která má kromě svých odchovů bohaté zkušenosti s handlingem naší Annalise). Vzhledem k tomu, že je psí slečna opravdu velmi mlaďoučká, tak má ještě veškerou slávu teprve před sebou, tak letošní výlet mohla brát pouze jako socializaci a další životní zkušennost. V našich barvách se ten den ještě představila Adacta Borecký rybník s Katkou Makovskou a získali nádherné 5. místo a potomek z České CHS Maximus Deus- Judas, který získal nádherné 2. místo ve třídě mladých!!! Obrovská gratulace, byl to Český největší úspěch na letošním Atiboxu!!!

Naši  pejskové nastupovali do svých kruhů v neděli. Nenechali jsme nic náhodě, atak Jirka s Bedřichem vyrazili brzy ráno, aby našli nějaké vhodné místo ve stínu, kde pejskové stráví celý dlouhý den. My s Eliškou dorazily o něco později a akorát jsme stihly rozlosování rozhodčí. Bajenka byla hlášena do třídy pracovních zlatých fen, která získala velmi příjemnou Litevskou rozhodčí, paní Ines Pablaka, Cage v mezitřídě posuzoval pan Joao Vasco Pocas z Portugalska a Bacca v šampionech  paní Ursula Heidelberg. Vzhledem k tomu, že kruhů bylo 8, tak zlaté pracovní feny a žíhaná psí mezitřída začínali nastejno. Moc nás to mrzelo, protože Jirka mi pomáhal s vystavením Báji atak nemohl fotit Bedřicha s Cagem. Baira se se mnou za vodítkem předvedla velice pěkně, velmi hezky i zaběhla, takže jsem z celého vystavení měla moc dobrý pocit. když ji paní rozhodčí hodnotila, tak jsem velmi často slyšela výraz "excellent" a nakonec jsme si odnesly i celkovou "excellentní" známku :-)). V závěrečném představení a výběru 4 finálových fen jsme s Bairou opustily kruh těsně před poslední šestkou, která potom běhala o postup do finálové čtyřky, škoda... Ale o to skvělejší zprávou bylo od Bedřicha, že oni byli ještě mnohem a mnohem blíže!!! Cage se do šestky nejlepších dostal a finále mu uteklo opravdu o vlásek! Ale v tak skvělé konkurenci světové špičky je toto fantastický úspěch! A navíc Cage je ve svých 20ti měsících mladíček a má vše před sebou. A nyní jsme čekali, až do svého kruhu nastoupí Bacco. Paní rozhodčí Heidelberg posuzovala velmi pečlivě a dávala si se svým kruhem načas. Bacco nastoupil do skutečně obrovské konkurence zlatých šampionů. Předvedl se výborně a při závěrečném výběru s jistotou postupoval do finálové šestky!!!! Byli jsme nadšení, že i dalšímu našemu pejskovi se to podařilo! Při závěrečném běhu o čtyřku se z velké části České výpravy shromážděné u kruhu neslo skandování "Beďa! Beďa! Beďa!!!!". Paní rozhodčí s výběrem 4 nejlepších měla skutečně velikou práci a rozhodovaly maličkosti. Nakonec i Bacca čekalo páté místo. Pro někoho by to bylo "smolné" páté místo, ale pro nás je to opravdu historický úspěch za který jsme nevýslovně šťastní! Tím pádem jsme odpoledne mohli již v klidu sledovat velkolepé finále a užít si přehlídku těch nádherných zvířat světové špičky. Vítězkou se nakonec stala fenka, Yoko Benignus, nejlepším psem potom nádherný žíhaný Apollo i de Villa Astur, mezi zlatými psy zvítězil Duque de Loermo, všechno velice nádherná zvířata, na které bylo radostí se dívat a jak jsem psala v úvodu, jednalo se skutečně o "boxeří svátek".

No a druhý den nás čekala opět ta dlouhá cesta domů, kterou jsme, až na strasti Hanky se Zdeňkem se závadou na autě, zvládli, ještě se nám po cestě podařilo naše boxíky společně vyfotit. Na závěr chci moc a moc poděkovat Bedřichovi, který sice říká "nojo, oni mi dají, co jim doma zbyde, a pak s tím musím jezdit po výstavách", ale my víme, že ho to baví podobně, jako nás a moc mu děkujeme za jeho obětavou práci a víme dobře, že lepší majitele  jsme si nikdy nemohli přát. A věta, kterou mu řekl František Kokna ráno v neděli před výstavou: "Beďo, dnes bude tvůj velký den", se splnila beze zbytku. Byl to velký den nejen Bedřicha, ale celé naší chovatelské stanice! A za to moc děkujeme!!!

Fotogalerie: Bacco a Cage Benji Box pátí na Atiboxu ve Francii- historický úspěch naší chovatelské stanice!!!!

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode