Chovatelská stanice Německého Boxera

Atibox 29.-30.5. 2010 Wroclaw

31.05.2010 16:00

Tak jsme zase jednou vyrazili "za humna" a vyjeli z rodné kotliny do světa, podívat se na "současnou světovou špičku boxerů". Tentokrát se Atibox konal v zemi a místě, které s boxery rozhodně je úzce spjaté- v Polské Wroclawi. A protože když něco děláme, tak se to snažíme dělat co nejzodpovědněji,  tak nás samozřejmě velmi zajímalo, kam se ubírají současné trendy "boxeřího exteriéru". Nuže jsme  vyjeli pochytit trochu atmosféry a inspirace... Také jsme se rozhodli- když už tam budeme- přihlásit naše pejsky, ikdyž v jakékoliv úspěchy jsme nedoufali. A dalším důvodem naší výpravy bylo nalézt konečně toho správného psa pro naši Annalise, která se už konečně začíná hárat. (( Musím říci, že můj manžel je v mnoha ohledech naprosto nenáročný člověk, ale když se jedná o krycího psa pro jeho Annie, tak mu není nikdo dost dobrý a vybírání trvá týdny a měsíce... ))

Po velkolepém sobotním zahájení výstavy se rozlosovali rozhodčí, náš kruh mladých zlatých fen posuzoval Jozef Šuster ze Slovenska, Baccův (mladí zlatí psi) Anna Bogucka z Polska. Třída mladých byla v podstatě rozdělená na 2 věkové kategorie, kdy přelomem bylo stáří  12 měsíců. Oba naši mladí pejsci ostudu neudělali, ale "díru do světa" také ne. Bajenka přežila asi 4 vyřazovací kola a "byla odejita" z výstavníhu kruhu jako poslední fenka před finálovým během (říkala jsem si škoda, finálové desítce jsme byly tak blízko...) ale poctivě musím říci, že žádný zázrak jsem nečekala - ikdyž- znáte to o té naději, co umírá poslední :))...

Sobotu jsme ukončili nádhernou procházkou po večerní Wroclawi, která mne velice příjemně překvapila úžasnou atmosférou, pohodou a specifickým kouzlem. Po cestě nás zastavovala řada účastníků Atiboxu a hladili si  a mazlili se s našimi pejsky- zkrátka pejskaři jsou národ bez hranic, který se rozhodně nezapře a je jim jedno, že po nich skáče boxer, ikdyž mají na sobě sako nebo světlé tričko... :))

Neděle patřila velkolepému finále, které mělo jednu vadu na kráse a to neustálý déšť, který vyjímečnost chvil, kdy se rozhodovalo o současné boxeří špičce a defilovali psí šampioni, rozhodně nerespektoval... A že bylo i přes nepřízeň počasí a mokré kožíšky  na co se dívat!!!

Vítězem se stal žíhaný pes PHETRA de Laureanus  z Portugalska.  A  ostatní výsledky k vidění na www.atibox.pl/

No a k naší velké radosti (a mému ulehčení) se konečně našel ten správný krycí pes pro Annušku - naše volba padla na slavnou chovatelkou stanici del Colle dell'Infinito, kamž se ve vhodný okamžik (již brzy) vypravíme a jistě budeme o průběhu krytí na stránkách včas informovat....

Jen co bude chvilička času, přidám i fotogalerii a možná, možná bude i video z procházky pro Wroclawi...

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode