Chovatelská stanice Německého Boxera

3x resCAC a V2 v třídě veteránů v obrovské konkurenci na Výroční výstavě Boxerů na Javorové Skále!!!!

01.09.2012 19:00

V podstatě jsem původně ani neměla na výstavu jet. Podle původních plánů jsme měly být s Bairou tento den na zkoušce a na výstavě zvažoval účast Bedřich s kluky a Jirka, coby doprovod. Nakonec se ale okolnosti vyvinuly jinak, zkoušku jsme úspěšně absolvovaly už v pondělí, takže nám již "nic nebránilo" v účasti.

Opravdu nechápu, když celý týden bylo krásné teplé a slunečné počasí, proč se v pátek muselo zatáhnout, pršet celý den a v sobotu, kdy se výstava konala, k tomu být ještě pouhých 13 stupňů... Počasí jako "vymalované" na výstavu, která začínala v 10 dopoledne a končila po 17 hodině odpolední... Z mokré trávy se stalo příjemně kluzké blátíčko a mých opravdu nechutně zablácených nohavic u kalhot se ujala večer pračka- a to jsem na tom byla dobře, Bedřich se v kruhu pořádně vymáznul a někdo měl bláto až na obličeji...

Výstava se konala v krásném prostředí kempu Javorová Skála, kde bylo skvělé zázemí pro pejsky i lidské účastníky a dostatek prostoru pro 3 výstavní kruhy i výborné občerstvení. Javorová Skála od nás není zase tak vzdálená, navigace nám ukázala necelých 76km a začátek posuzování byl v 10 hodin, takže jsme si mohli ráno trochu přispat a nechat se vyzvednout Bedřichem, který na tom se spaním byl o mnoho hůře, než my (a nebylo to tím, že by to měl o tolik dál...). Dorazili jsme po 9 hodině na místo, kde se právě povalovala skoro podzimní mlha a teploměry ukazovaly "krásných" 13 stupňů a obloha hrozila každou chvílí pořádnou sprškou. Na místě již byla celá řada účastníků a vzhledem k tomu, že se jednalo o výstavu výroční, tak se posuzovalo celkem téměř 130 pejsků... Po vyzvednutí katalogů jsme zjistili, že jednotlivé třídy jsou opravdu velmi kvalitně a početně  obsazeny, skvěla se tam příjmení jako Di Casa Vernice,  de Loermo, Vanbox... Zahraniční účast byla skutečně bohatá, takže bylo jasné, že bude co k vidění. O to skorměji jsem viděla jakékoliv šance na úspěch naší malé chovatelské stanice... Ale je pravdou, že od celé výstavy jsme si slibovali zejména podívanou na krásné boxery, kteří se se ctí utkají o nejvyšší tituly a povykládání si s přáteli, kterých se sešla celá řada, a v tomto smyslu výstava rozhodně splnila naše očekávání. A naše očekávání de facto výrazně předčila umístění našich pejsků, které jen vyjmenuji:

Cloe Benji Box- třída Otevřená  Výborná bez pořadí (rozhodčí Ing. Radim Fiala)

Cloe z Němečanky- třída Veteránů V2 (rozhodčí RNDr. Maria Müllerová, CSc.)

Baira Benji Box- třída Vítězů V2 resCAC (rozhodčí Ing. radim Fiala)

Cage Benji Box- třída Otevřená V2 resCAC ( rozhodčí Baros Dijevi Daniel)

Bacco Benji Box- třída vítězů V2 resCAC (rozhodčí Baros Dijevi Daniel)

Kromě úspěchu Cage, který skutečně svedl velice důstojný a vyrovnaný souboj o první místo, si nejvíce vážím umístění naší veteránky Cloe, která se předváděla opět velmi temperamentně (a pokud si myslím, že moje Bajenka s věkem dostane i rozum, tak když vidím starou Cloe, je mi jasné, že se těším marně :-)) ) a energicky a skutečně v kruhu nevypadala jako devítiletá veteránka, alespoň co se povahy týče :-)).

Na závěr chci říci, že jakékoliv umístění mezi takovou konkurencí by bylo úspěchem. To, že 4 z našich zvířat se dostala mezi nejlepší čtveřice ve svých třídách a nakonec obsadila  místa druhá, beru jako veliký úspěch!

A na konec moc díky Míle, Monice a Zdeňce Fialovým a celému organizačnímu teamu za tolik práce a úsilí, které musely vynaložit na přípravu výstavy, protože to bylo moc fajn a všichni si to jistě užili :-))). A moc děkuji Kátě Makovské za předvedení Bairy, vím, že to není vždycky snadné ;-)), ale šlo jim to spolu!!!

  

Fotogalerie: 3x resCAC a V2 v třídě veteránů v obrovské konkurenci na Výroční výstavě Boxerů na Javorové Skále!!!!

Tato fotogalerie je prázdná.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode